De Doe Maar Remixen

Een eerbetoon aan Doe Maar door Kareem Raïhani, Palmbomen, Charles Davos, Arjuna Schiks, San Proper & Isis


Deze maand is het exact 30 jaar geleden dat Doe Maar het officiële afscheidsconcert heeft gegeven. Een moment om stil te staan bij een van de meest legendarische en beste Nederlandse bands van de 20ste eeuw.  Een moment voor een eerbetoon aan Doe Maar. Onder begeleiding van dj Isis hebben zes uiteenlopende hedendaagse Nederlandse dance producers oude Doe Maar nummers geremixt. Dit project is zo’n vier jaar geleden op speelse wijze ontstaan en langzaam uitgegroeid tot een volwaardig document. De wens van Isis om iets met de muziek van Doe Maar te kunnen doen leefde al veel langer.

Isis: ‘Als kind ben ik opgegroeid met de muziek van Doe Maar, mijn ouders hebben alle albums in hun platencollectie, ik heb ze grijs gedraaid.’ Op de vraag waarom deze muziek volgens haar door dance producers moest worden geremixt antwoordt ze: ‘veel van de muziek van Doe Maar is uiterst dansbaar en tegelijkertijd redelijk tijdloos, maar om een weg te vinden naar de hedendaagse elektronische dansvloer zijn de meeste originele nummers niet gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk interessant om te zien wat er gebeurt als je de muziek ten opzichte van de tekst wat meer naar de voorgrond trekt, hierdoor spreken de remixen een groter internationaal publiek aan. Hoe te gek is het wel niet om mensen over de hele wereld op het geluid van Doe Maar uit hun dak te zien gaan?’

Het gedroomde remixproject is uiteindelijk tot stand gekomen na jarenlang mailcontact tussen de oprichter van Doe Maar, Ernst Jansz en (dj) Isis van der Wel en wordt 22 april aanstaande uitgebracht op haar label All is One.

Media